Heb goed materiaal

Iedereen die graag wil sporten komt op een punt dat er goed materiaal aangeschaft dient te worden. Want wil je echt de top bereiken, dan moet alles perfect geregeld zijn. Ook het materiaal is van cruciaal belang. Neem nu de Nederlandse topzwemmers, die willen daadwerkelijk door het water scheren met zeer goed materiaal om het lijf. Herman de Vries is een verkoper van zwemspullen en is misschien wel de meest succesvolste verkoper van deze spullen, omdat hij heel kritisch is op alles dat zijn zaak binnenkomt. Ik sprak hem onlangs zeer kort (hij is en blijft een druk man), maar ik mocht het hem zelfs drie vragen stellen. Een unicum.

Waarom ben jij zwemspullen gaan verkopen?
Nou, dat is simpel. Voornamelijk omdat ik zelf een waterrat ben. Ik hou van zwemmen, de zwemsport en zelfs de watersport. Het is gewoon heerlijk om goed door het water te komen, maar daar heb je wel goed en degelijk materiaal voor nodig. Ik was en ben zeer kritisch op dat vlak en ik merkte dat er maar mondjesmaat gekeken werd naar de kwaliteit. Dus besloot ik om het zelf te gaan verkopen.
Heb jij dan wel degelijk goede spullen?
Jazeker, onze wedstrijdkledingen, badkleding en accessoires zijn van zeer goede kwaliteit. Dit komt omdat ik alles zelf persoonlijk controleer. Als er maar een klein foutje te bespeuren is, dan gaat de hele collectie linea recta terug naar de leverancier. Die weet dit ook, dus krijg ik steeds het beste van het beste.
Heb je nog een tip voor iedereen die wil gaan zwemmen?
Ja, kijk kritisch naar het materiaal. Laat het desnoods door een deskundige bekijken en geniet vooral van deze heerlijke sport.